Slamming the dog around – The Yearlings

Een jaar geleden verscheen ‘Skywriting’, het album waarmee The Yearlings na 10 jaar radiostilte weer terugkeerden in de americana-top van Nederland. Nu, in december 2019, is er de nieuwe single ‘Slamming the dog around’, een semi-akoestisch nummer over, nou ja, je hond een pak rammel geven.

‘Slamming the dog around’ markeert het einde van de tournee die volgde op de release van ‘Skywriting’. Na een berg fantastische recensies (waaronder 4 sterren in de Volkskrant), 24 optredens door heel Nederland en enthousiaste reacties van concertbezoekers gaan The Yearlings in 2020 op de akoestische toer. De nieuwe single is daarmee – naast een vroeg cadeautje voor de feestdagen – ook meteen de aftrap voor iets nieuws.

“We merkten dat we heel veel respons kregen op de akoestische optredens die we hebben gedaan,” aldus Olaf Koeneman, zanger/gitarist en songschrijver van The Yearlings. “Daarbij kwam dat een aantal nieuwe nummers die we dit jaar hebben uitgewerkt een meer akoestische inslag hadden en dat we er veel lol in hadden om die liedjes klein te houden.”

Om duidelijk te maken dat ‘Skywriting’ geen eenmalige reünie was, brengt de band nu ‘Slamming the dog around’ uit. “We hebben als band absoluut de intentie om gewoon door te gaan en nieuwe albums te maken. Deze single is wat dat betreft ook een soort geurvlag. Even laten zien dat we er nog zijn, dat we een heleboel nieuwe plannen hebben. En natuurlijk vinden we het gewoon een heel tof liedje, met een hoofdrol voor de dobro van Bertram Mourits. Een nummer dat we heel graag willen laten horen aan de rest van de wereld.”

‘Slamming the dog around’ is vanaf 6 december te vinden op o.a. Youtube, Spotify, iTunes e.v.a.

 

Promotie
Hans Broere: hans@broerepromotion.nl | +31 (0)6 42242977

 

Boekingen

For the Road (Walter Wilhelm): walter@fortheroad.nl | +31 (0)6 14199130

 

Digitaal

Facebook: https://www.facebook.com/theyearlingsofficial | Instagram: https://www.instagram.com/theyearlingsnl | Twitter: https://twitter.com/theyearlingsnl | Mail: info@theyearlings.nl